Meesterschap

Meesterschap in Techniek is een initiatief van Rotary Lelystad in samenwerking met de gemeente, het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs in Lelystad.

 

Het is belangrijk om leerlingen te interesseren voor techniek. Niet alleen omdat het een mooi vak is, maar ook omdat de verwachting is dat er in de toekomst meer en meer vraag zal zijn naar mensen die een technische opleiding hebben. Het is een zich snel ontwikkelend veld waar voortdurend kennis en kunde nodig is. Zowel in de vorm van arbeidskrachten als in de vorm van ondernemende jongens én meisjes die technische oplossingen bedenken voor vraagstukken, nu en in de toekomst.

 

Meesterschap (in techniek) is een wedstrijd, voor leerlingen in het vmbo, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In 5 teams bouwen techniek-leerlingen van de SVOL-scholen in Lelystad, in delen aan een fantastisch eindproduct.

 

Tweewekelijks vindt er een jurymoment plaats. Bij de beoordeling wordt gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. De puntentelling wordt op de website bijgehouden. 

 

Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, wordt er uiteindelijk gestreden om de Meesterschaptitel 2018 én de daarbij passende prijs.

 

Planning

8 mei: Kick-off met Tim Coronel

14 mei: Start wedstrijdrondes

23 mei: Afsluiting ronde 1

30 mei: Afsluiting ronde 2

13 juni: Afsluiting ronde 3

27 juni: Afsluiting ronde 4

4 juli: Afsluiting ronde 5

11 juli: FINALE

 

Video's

Meesterschap in Techniek is een initiatief van de Rotary Lelystad en wordt uitgevoerd door de Stichting Beleef je Beroep, in samenwerking met:

De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, Waterschap Zuiderzeeland, Schaap Ship CARE, Van Wijnen Lelystad, Van Dorp Lelystad, Staalbouw Lelystad, Van der Feer Lelystad

Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl